۲۲ اسفند ۱۳۹۱، ۱۲:۴۲

در پاسخ به مهر اعلام شد؛

آغاز طرح ذخیره‌سازی گاز در مرکز ایران/ جزئیات پس‌انداز گاز در مخازن نمکی

آغاز طرح ذخیره‌سازی گاز در مرکز ایران/ جزئیات پس‌انداز گاز در مخازن نمکی

مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ساخت دومین تاسیسات ذخیره سازی گاز در مخازن نمکی نصرآباد کاشان، مزیتهای اقتصادی ذخیره سازی گاز در مخازن و گنبدهای نمکی را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود سامی وند امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز عملیات اجرایی نخستین مخزن ذخیره سازی گاز در گنبدهای نمکی، گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، گنبد نمکی نصر آباد کاشان از ظرفیت ذخیره سازی سه تا چهار میلیارد مترمکعب گاز طبیعی برخوردار است.

مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی با اعلام اینکه با مشارکت کارشناسان بین المللی مطالعات ذخیره سازی گاز در گنبد نمکی کاشان به پایان رسیده است، تصریح کرد: نتایج مطالعات زمین شناسی و اکتشافی نشان می دهد این گنبد عظیم نمکی از ظرفیت ذخیره سازی گاز با توجیه اقتصادی بالا برخوردار است.

این مقام مسئول با اشاره به امضای قرارداد تامین ابا این مخزن جدید ذخیره سازی، اظهار داشت: با توافق با سازمان آبفای کاشان امکان تصفیه پساب های شهری و تزریق آن به گنبد نمکی کاشان به منظور ایجاد فضا برای ذخیره سازی گاز وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه ایران برای نخستین بار به تکنولوژی ذخیره سازی گاز در مخازن و گنبدهای نمکی دست می یابد، یادآور شد: قرار است در این گنبد نمکی 30 حلقه چاه حفاری شود که تمامی مراحل اکتشاف، حفاری، زمین شناسی، ساخت تاسیسات میان دستی، بالادستی و پالایشگاهی توسط مجموعه شرکت ملی گاز انجام شود.

سامی وند با بیان اینکه چاه های این گنبدنمکی تا عمق 2000 تا 2500 متری حفاری خواهد شد، افزود: برای ایجاد تاسیسات ذخیره سازی گاز سه فاز توسعه ای تعریف شده است که در مکرحله اول شامل مطالعات و ایجاد زیرساخت ها حدود 100 میلیارد تومان سرمایه گذایر خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز ایران همچنین از آغاز مرحله دوم عملیات اجرایی ساخت تاسیسات بالادستی و پایین دستی تزریق و ذخیره سازی گاز خبر داد و افزود: در مجموع بریا این دو مرحله باید حدود یکهزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شود.

ذخیره‌سازی گاز در گنبد نمکی اقتصادی یا غیراقتصادی؟

سامی وند در ادامه در پاسخ به این سئوال مهر که ذخیره سازی گاز در گنبدهای نمکی دارای توجیه اقتصادی و سرمایه گذاری است؟ توضیح داد: در مخازن هیدروکربوری به دلیل وجود آب نمک و فشار طبیعی مخزن امکان برداشت و استخراج تمامی ذخیره نفت و یا گاز طبیعی وجود ندارد.

این مقام مسئول با اعلام اینکه اما در مخازن نمکی تا آخرین مترمکعب گاز قابل برداشت است، تصریح کرد: همچنین بر خلاف مخازن هیدروکربوری هیچگونه محدودیتی در استخراج گاز از مخازن نمکی وجود ندارد و حتی امکان برداشت 30 تا 40 میلیون مترمکعب گاز در یک روز هم وجود دارد.

وی گاز استخراجی از گنبدهای نمکی با خلوص بالاتر عنوان کرد و افزود: پس از مخازن هیدروکربوری، مخازن نمکی دارای بالاترین توجیه فنی و اقتصادی برای ذخیره سازی گاز است.

مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی با یادآوری اینکه مطالعات جدید انجام شده نشان می دهد که ذخیره گاز در گنبد نمکی نصرآباد دارای توجیه اقتصادی و سرمایه گذاری بالایی است، بیان کرد: نزدیکی به مبادی بزرگ مصرف گاز همچون تهران، ساوه، قم و کاشان منجر به کاهش هزینه های انتقال گاز به شمال و شمالشرق کشور خواهد شد.

وی در پایان با اشاره به اخذ تمامی مجوزهای محیط زیست و شرکت گاز برای اجرای این پروژه جدید، خاطرنشان کرد: با بهره برداری از مخازن و تاسیسات جدید ذخیره سازی گاز امکان پشتیبانی صادرات گاز کشور به ویژه در فصول سرد سال وجود دارد.

کد خبر 2017158

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha